Spriječili velike štete
0

FOTO / U AK Sarajevo pokazali kako se spremno dočekuje snijeg

Sarajevo-x.com
Atletski klub Sarajevo koji upravlja Atletskim centrom Koševo pokazao se kao organizovan sportski kolektiv i brzom reakcijom uspio prebroditi snježne padavine i nepogode posljednjih dana.
Foto: AK Sarajevo
Foto: AK Sarajevo
Već u petak, 3. februara, tokom velikih padavina preventivnim spuštanjem balona za mali nogomet koji se nalazi na dijelu centra uspjeli su minimizirati moguće štete. Nakon prestanka padavina u ponedjeljak i utorak je akcijom u kojoj su učestvovali zaposleni, treneri kluba, atletičari, rekreativci i prijatelji kluba očišćen prilaz Klubu, parking, malonogometni balon i atletska staza te u četvrtak uspostavljeno puno radno vrijeme Kluba.

Članovi kažu da istovremeno sa neizvješnošću i nadom očekuju nastupe svog člana Kemala Mešića u Americi koji ih je nedavno obradovao B olimpijskom normom za OI u Londonu. U klubu navode da su ovih dana na prostoru Atletskog centra Koševo usljed urušavanja sportskih objekata u Kantonu sklonište našli i sportisti drugih klubova: KK Bosna, FK Sarajevo, ali i mnogi rekreativci.

Foto: AK Sarajevo
Foto: AK Sarajevo
Najviše što boli članove Kluba koji se finansira iz vlastitih izvora, bez ikakve podrške budžeta je činjenica da će se za sanaciju urušenih objekata sigurno izdvojiti milionski iznosi, dok se za rekonstrukciju atletske staze i pored apliciranja prema različitim nivoima vlasti nije moglo izdvojiti 150.000 KM koliko je potrebno da bi se rekonstruisala dotrajala tartan staza na atletskom poligonu Koševo.