sport
15

U-21 Balkansko stonotenisko prvenstvo: Ženska reprezentacija BiH druga, muška peta

Piše: E. B.
Naše stonoteniserke osvojile srebro
Naše stonoteniserke osvojile srebro
Stonoteniska reprezentacija BiH nalazi se trenutno na U-21 Balkanskom prvenstvu za seniore i seniorke u makedonskom gradu Štipu, gdje je u ekipnom dijelu takmičenja naša ženska reprezentacija bila bolja od ekipa Turske i Kosova te je u polufinalu pobijedila reprezentaciju Srbije rezultatom 3:2.

U finalu je naša ženska reprezentacija poražena od reprezentacije Rumunije.

Žensku reprezentaciju predvodi naša najbolja stonoteniserka i kapiten bh. tima Emina Hadžiahmetović, dok su ostale dvije članice naše reprezentacije iskusna Ivona Baškarad i mlada Snežana Marković.

"Moram istaći koliko je ovo veliki rezultat za naš tim na Balkanskom prvenstvu jer smo zaista savladali izuzetno jake ekipe, pogotovo u polufinalnoj borbi protiv Srbije. Ovo nam je veoma važna i velika pobjeda jer u posljednjih nekoliko godina nismo uspijevali pobijediti ovu reprezentaciju koja je ovdje nastupila u najjačem sastavu. veoma sam sretna i ponosna na svoju ekipu i postignuti rezultat", rekla je trenerica Amela Hadžiahmetović-Mujezinović.

U muškoj konkurenciji našu reprezentaciju čine najbolji mlađi seniori Mirnes Čustović, Edin Gutić i Kenan Zahirović.

Bh. muška ekipa na ekipnom dijelu Balkanskog prvenstva završila je na petom mjestu. U veoma teškom meču poražena je od reprezentacije Bugarske za ulazak u polufinale.

"Veoma mi je žao što nismo uspjeli stići do medalje, ali s obzirom na to da smo nastupali sa dosta mladom i neiskusnom ekipom ja sam prezadovoljan postignutim rezultatom, te se najiskrenije nadam da ćemo sa ovim sastavom ekipe naredne godine sigurno biti među tri najbolje ekipe", rekao je trener Dino Čustović.

Nakon što je završeno ekipno takmičenje, Balkansko prvenstvo se nastavlja u pojedinačnoj konkurenciji i igri parova.