Sportske igre mladih
0

U 10 sportova u Bihaću se takmičilo 1.710 djece

Sarajevo-x.com
Sportske igre mladih nakon Goražda nastavile su svoj put ka Bihaću, drugom gradu domaćinu Igara.

Za područje Unsko-sanskog kantona prijavljeno je 1.710. djece iz Bihaća, Sanskog mosta, Sapne, Cazina, Velike Kladuše, a autobus mališana stigao je i iz Bosanske Dubice.

Na terenima "Stens" odvijala su se takmičenja u malom fudbalu, tenisu i odbojci na pijesku dok je dvorana "Luke" bila domaćin odbojkašima i rukometašima. Najviše prijavljenih ekipa bilo je u malom fudbalu, gdje je ukupno odigrano 62 utakmice i to za obje kategorije takmičenja: 1996. godište i mlađe i 2000. godište i mlađe. Pored najpopularnijeg fudbala od pojedinačnih sportova najviše školaraca igralo je tenis i badminton.

Podršku organizaciji Sportskih igara mladih u Bihaću dala je i Vlada Unsko-sanskog kantona na čelu sa premijerom dr. Hamdijom Lipovačom. Ispred Vlade Kantona, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Dario Jurić izrazio je iznimno zadovoljstvo što su se u Bihaću okupili mališani iz cijelog kantona, ali i iz Republike Srpske.

"Ovim putem želim se zahvaliti svim sportskim radnicima koji su uključeni u ovu manifestaciju i koji su doprinijeli učešću velikog broja djece u prvim Sportskim igrama mladih održanim i u Bihaću", istakao je Jurić.

Nakon Bihaća, najljepša sportska priča ovog ljeta seli se u Sarajevo, gdje će se takmičenja odvijati od 18. do 22. jula.

Pobjednici u 10 sportova, dječaci i djevojčice u dvije kategorije, njih ukupno 150 iz svakog grada učesnici su finala u Sarajevu koje će se održati između 12. i 18. avgusta 2011. godine.

Učešće na Igrama, smještaj, prevoz i cjelokupni boravak svih mališana iz 10 bosankohercegovačkih gradova je besplatno.