sport
208

Tyson: Razumijem Suareza, bio je to trenutak zamračenja

Totalsport
Bivši svjetski boksački prvak Mike Tyson stao je u obranu urugvajskog nogometaša Luisa Suareza, koji se u posljednjih nekoliko godina počeo služiti njegovim "trikovima" u ometanju suparnika.

Podsjetimo, Tyson je 1997. godine u meču protiv Evandera Holyfielda odgrizao komadić uha svom suparniku u napadu "ludila" kako je sam objasnio. Suarez još nije otkinuo nijedan komadić tijela trojice nogometaša koje je dosada ugrizao. Njegove su zube osjetili Ottman Bakkal, Branislav Ivanović i nedavno Giorgio Chiellini, a posljednji je potez pokušao objasniti legendarni boksač.

"Suarezov ugriz? Ja to mogu razumjeti. Bio je to trenutak ludila, zamračenja kada se sve može dogoditi. To je jedan od onih trenutaka kada van krv u žilama ključa i nadvlada vašu racionalnost. Ponekad postanete ono što zapravo niste", objasnio je Tyson.

Suarez je za svoj potez dobio četveromjesečnu suspenziju na klupskoj razini, a FIFA ga je kaznila i s devet utakmica zabrane igranja za reprezentaciju. Tysonu je bila ukinuta boksačka dozvola na godinu dana, te je bio kažnjen s novčanom kaznom od tri miliona dolara.