Canastota
0

FOTO+VIDEO / Tyson i Stallone primljeni u Boksersku kuću slavnih

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Mike Tyson i Sylvester Stallone bili su najveće zvijezde kišne nedjelje u Canastoti gdje je upriličeno primanje novih članova u Boksersku kuću slavnih.

Uz njih su u "besmrtnost" Kuće ušli i Kostya Tszyu, Julio Cesar Chavez, Ignacio "Nacho" Beristain i Joe Cortez.

"Moram se šaliti na račun ovoga inače će me preplaviti emocije", započeo je Tyson nižući riječi zahvale svima koji su utjecali na šampionsku, teško ponovljivu, ali i kontroverznu karijeru prije nego što je preuranjeno u suzama dodao:

Foto: AP
Foto: AP
"Ne mogu ovo završiti. Hvala, hvala."

Bokser kojeg su istovremeno smatrali najboljim i najgorim (prema osobinama) penzionisao se uz omjer pobjeda i poraza 50-6 (44 nokauta). Karijera mu je niz silaznu putanju krenula početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, kada je upisao i prvi poraz u karijeri, u meču protiv Jamesa "Bustera" Douglasa. Godine 1992. optužen je za silovanje, zbog čega je proveo tri godine u zatvoru. Ostat će, osim po munjevitosti svojih ruku, zapamćen i po tome što je odgrizao djelić uha Evanderu Holyfieldu 1997. godine, iskazujući tako nemoć u pokušaju revitaliziranja karijere na zalasku.

Stallone je Kuću slavnih osigurao scenarijem i glavnom ulogom u filmu Rocky o bokseru rodom iz Philadelphije koji se iz anonimnosti penje na bokserski "Olimp". Film je 1976. godine zaradio deset nominacija za nagradu Oscar (osvojio tri).

"Nikad se nisam pretvarao da sam bokser, nemam ja te vještine. Ono što mislim da posjedujem je shvatanje šta se zbiva izvan ringa. To je ono što sam uspio snimiti", kazao je Stallone ponovivši na ceremoniji rečenicu koja je obilježila filmski serijal:

"Yo Adrian, I did it (Uspio sam)!"