sport
0

Tyson Fury: Nikog ne mrzim, ujedinjujem svijet, ali o tome niko ne priča

Klix.ba
Tyson Fury nastavlja sa izjavama koje "osvajaju" svjetske medije. Posljednja u nizu je da "nikoga ne mrzi" i da je on "osoba koju najviše mrze". Također, naglašava kako mediji uopšte ne gledaju dobre stvari koje Fury radi.

"Ja ne bi bio kršćanin da mrzim nekoga. Ako je Isus volio svijet, onda i ja volim svijet. Mogu reći da nikoga ne mrzim. Nemam neprijatelja, ne mrzim različite rase, boje, vjere, generacije, nikoga. Nisam homofob, seksist, bigot. Ja sam ciganin. I trpio sam rasizam tokom posljednjih 27 godina i niste me čuli da se žalim zbog toga. Ne krijem ništa. Ono što želim reći, jasno kažem", kazao je Fury.

Nakon toga dodao je da mediji zanemaruju dobre stvari koje on radi, a jedna od njih je različitost nacija i religija u njegovom timu.

"Moj tim je jedan od najraznovrsnijih timova u svijetu boksa. Mi imamo Jamajkansce, Pakistance, Indijce, kršćane, muslimane... Zašto to ne prenosite - 'Tyson Fury ujedinjuje svijet spajanjem kršćana i muslimana u vrijeme kada je sve u zraku'? To ne čujemo.

Ne čujem o dobrim stvarima koje radim, nego samo o komentarima koji zvuče kako mrzim ljude i svijet. Volim svu Božiju djecu, mi smo svi Božija djeca. Nije bitno šta neko radi, na nama nije da sudimo. Bog sudi", poručio je aktuelni prvak teške kategorije po WBO, WBA i IBO verzijama u bosku.

Furyju je nedavno oduzeta titula po IBF verziji pošto je odlučio boriti se sa Vladimirom Kličkom umjesto sa Vyacheslavom Glazkovom.