Kick box
0

Tuzla: Večeras "Noć šampiona"

FENA
U povodu sportske manifestacije ''Noć šampiona'' na kojoj će središnji događaj biti meč u low kicku između izazivača Salke Zildžića (BiH) i šampiona Ivana Strugara (Crna Gora), Organizacijski odbor jučer je upriličio konferenciju za novinare.

Prije nego su rekli što očekuju u sutrašnjem meču, Zildžić i Strugar su pristupili službenom vaganju na kojem je s izmjerenih 84,9 kg, Crnogorac bio teži za 100 grama od domaćeg natjecatelja.

Gostujući tim kojeg su predstavljali Strugar i njegov menadžer Boban Nikić najviše vremena na press konferenciji posvetio je suđenju.

"Prije svega očekujem pošteno suđenje, jer ne bi volio slaviti pobjedu, a da znam da je nezaslužena. Kada je riječ o Salki, sigurno je da se radi o izuzetno kvalitetnom protivniku, na kome je sigurno veći pritisak, jer radi meč pred velikim brojem svojih navijača. Međutim, uvjeren sam da ću pobijediti i u ovom meču i sačuvati pojas", istaknuo je Strugar.

"Želim vratiti ono što je moje i uvjeren sam da ću tome i uspjeti. Ivana bi mogao mnogo hvaliti, jer sam podatak da je deset godina u svjetskom vrhu, govori sam za sebe, ali pohvale na njegov račun ću ostaviti nakon meča. Spreman sam maksimalno i idem po pojas", rekao je Zildžić.

Manifestacija koja nosi naziv "Noć šampiona" počinje u 19 sati predborbama najkvalitetnijih bh. natjecatelja, a nakon otvaranja kojem će nazočiti i Enrico Falsoni, predsjednik WAKO-PRO asocijacije, uslijedit će uvodni mečevi u kojima će snage odmjeriti bh. reprezentativci, koji će za protivnike imati kick boksere iz reprezentacije Hrvatske.

Glavni meč će suditi Zijad Halilović (BiH), Predrag Znao (HRV) i Rato Rognić (CG), dok je sudac u ringu Romeo Deša (HRV).

Za "Noć šampiona" akreditirano je oko 80 predstavnika medijskih kuća iz regije, što dovoljno govori koliku pozornost privlači ova manifestacija.

Ulaznice po cijeni 10 KM za tribine i 100 KM za parter bit će puštene u prodaju danas i prodavat će se isključivo ispred SKPC Mejdan, gdje organizator očekuje oko 6.000 posjetitelja.