sport
522

Tuzla se sprema za kickboks turnir "World Grand Prix Euro", najmlađi borac bit će Haris Brko Biber

Klix.ba
Publiku u velikoj dvorani SKPC "Mejdan" u Tuzli 3. decembra očekuje vrhunski kickboks turnir "World Grand Prix Euro" pod pokroviteljstvom K-1 organizacije.

Najmlađi učesnik manifestacije je Haris Brko Biber, član Kluba borilačkih vještina "Gazija", koji iza sebe ima preko 100 borbi.

Haris je višestruki državni prvak u disciplinama K1, Low Kick i Full contact, te osvajač brojnih internacionalnih turnira. Kako nam kaže za predstojeći turnir je izuzetno spreman, što je rezultat velikog truda i odricanja, ali i predanosti ovom sportu.

"Najprije bih se htio zahvaliti svom treneru Muhamedu Šabanoviću na njegovom nesebičnom trudu i ulaganju u mene, čovjek koji je moj san učinio stvarnim i dat ću sve od sebe da ga učinim ponosnim, i da našoj zemlji donesem još jednu medalju", kazao nam je Haris.

On je izrazio zahvalnost i organizatoru koji mu je pružio priliku da učestvuje na turniru, te obećao da će opravdati povjerenje koje mi je pruženo.

"Svojim prijateljima, a i neprijateljima obećavam dobru borbu u ringu i dat ću sve od sebe da dostojanstveno, hrabro i časno branim boje svoje domovine. Hvala i mom sponzoru Elitnutrition koji je stao iza mene i olakšao mi naporne pripreme koje evo već privodim kraju. Dodjite i podržite sport, dodjite i podrzite BiH", poručio je Haris.