Balaksnko prvenstvo
0

Tuzla idealno mjesto za promociju bodybuilginga

FENA
Tuzla je idealan grad a Bosanski kulturni centar Tuzla je idealno mjesto za promociju bodybuildinga kao sporta ali i stila života, istaknuto je na danas održanoj konferenciji za novinare u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, uoči početka 20. Balkanskog prvenstva u bodybuildingu, fitnessu i body fitnessu za muškarce i žene.

Prvenstvo se održava u velikoj dvorani sali BKC-a Tuzla od 6.do 8. svibnja, a na njemu sudjeluje preko 130 natjecatelja iz Bugarske, Grčke, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske, Srbije, Hrvatske, Turske, Mađarske, Moldavije, Austrije, Slovenije, Italije te domaćina Bosne i Hercegovine.

Prvenstvo je natjecateljskog, edukativnog, izložbenog i zabavnog karaktera.

Semir Fejzić, direktor BKC Tuzla, izrazio je zadovoljstvo što je BKC domaćin jedne nesvakidašnje, sportske manifestacije koja osim natjecateljske, sadrži i obrazovnu i kulturnu dimenziju.

"Vjerujem da ćemo biti dostojan domaćin, i kao Centar i kao grad, te da ćemo opravdati očekivanja u organizacijskom, prostornom i tehničkom smislu", rekao je Fejzić.

Nenad Vučković, predsjednik Balkanske federacije u bodybuildingu, rekao je da na prvenstvu sudjeluju zemlje koje su jake u bodybuilding-u, te da smatra da će ovo prvenstvo biti najjače prvenstvo i po broju sudionika i po kvalitetu natjecatelja.

U sklopu današnjeg programa održan je okrugli sto na temu "Napredni trening tjelesnog vježbanja u bodybuilding i fitnessu". Sudionici okruglog stola bili su Omer Stambolić, predsjednik Sportskog saveza BiH, Nenad Vučković, predsjednik Balkanske federacije u bodybuildingu, zatim Milivoje Jevremović, generalni tajnik Balkanske federacije u bodybuildingu, Ljuba Pantović Subotić, viceprvak šampionka svijeta u body fitnessu iz Srbije, te zatim prof. dr. Branimir Mikić

Organizatori ovog prvenstva su Fitness studio Fuke Tuzla i Agencija Colosseum Tuzla. Partneri u projektu su Bodu Building Savez BiH i Bosanski kulturni centar Tuzla.