Sport i dobra zabava
23

Turnir S.ketch od 30. juna do 2. jula na Bendbaši

Klix.ba
Početak ljetnih praznika u Sarajevu i ove godine bit će u znaku sporta i dobre zabave. Riječ je o S.ketchu – turniru amatera u odbojci na pijesku, koji će se održati od 30. juna do 2. jula na Bendbaši. Organizatori eventa su Marketing agencija B40 i Knap studio.

S.ketch Beach Volleyball 2012 je osmišljen poput svjetski poznatih ljetnih događaja. Riječ je o kombinaciji neprofesionalnog sporta, kvalitetne pop muzike i zabavnog programa te niza popratnih takmičenja za publiku. "Želja nam je Sarajlijama, kao i posjetiocima grada, omogućiti zabavan i zdrav način provođenja vremena tokom ljetnih praznika", riječi su Gorjana Bilalagića, direktora turnira.

Osnovu S.ketcha čini sportski događaj u kombinaciji sa pratećim sadržajem. Pravila su jednostavna: igra se 4 na 4, a u svakom timu mora biti barem jedna igračica. Pravo učešća imaju svi željni rekreacije i dobre ljetne zabave, izuzev profesionalnih igrača. Pobjednici idu na ljetovanje u Hotel Palac u Baškoj Vodi.

Kako bi sve bilo još interesantnije, bit će organizovan i VIP revijalni meč u ponedjeljak, 02.07., u 18:00 sati, u kojem će učestvovati poznati sportisti i javne ličnosti. Proteklih godina u VIP revijlanom meču su učestvovali Sergej Barbarez, Dino Konaković, Muhamed Konjić, Amel Ćurić, Daniella Mijatović... Imena ovogodišnjih učesnika VIP revijalnog meča će biti naknadno objavljena. Interesantno je napomenuti da će neki od njih imati svoje ekipe i u turnirskom dijelu, tako da će oni koji se prijave imati mogućnost igrati protiv VIP-ovaca.

Prijavu možete izvršiti do 28.06.2012. na web-stranicama www.odbojka.ba iwww.sketch.ba. Ono što je zanimljivo jeste da su učesnici različitih dobnih grupa (od 18 do 45 godina), pa je opravdana tvrdnja organizatora turnira da je riječ o zabavi za sve Sarajlije, ali i one koji će se u ova tri dana naći u Sarajevu.

Sve skupa: VIP revijalni meč, nagradne igre za publiku, plesačice, navijačice, nekonvencionalni voditelji programa, te mnoštvo ostalog dodatnog sadržaja, garantuje izvrstan provod.

Projekt su podržali: RSG radio i RSG1 Sarajevo, Hayat TV, Sportcentar - sedmična revija, Klix.ba, Magazine, BBI Centar, SCsport.ba, Laško Malt, Hotel Palac – Baška Voda, Sportlife i Redbull.