Atletika
232

Tuka: Ova godina nije bila kao prošla, prihvatam i pohvale i kritike

Piše: O. T.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon što je prema izboru Olimpijskog komiteta izabran za najboljeg sportistu 2016. godine u Bosni i Hercegovini Amel Tuka je kazao da "ova godina nije bila kao prošla".

Tuka je ove godine učestvovao na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru gdje je u utrci na 800 metara stigao do polufinala, a zapažene rezultate ostvario je na Međunarodnom atletskom mitingu u Velenju gdje je osvojio prvo mjesto, na Dijamantskoj ligi u Briselu gdje je bio treći, dok je na Evropskom atletskom prvenstvu osvojio četvrto mjesto.

Njegov rezultat iz prošle godine kada je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio bronzu postavio je velika očekivanja pred našeg najboljeg atletičara koja on nije do kraja ispunio u ovoj godini. Plasman u finale na Olimpijskim igrama bio je cilj koji nije ostvaren.

"Zahvaljujem se za podršku tokom svih ovih godina, posebno ove godine. Zahvaljujem se prijateljima i roditeljima. Želim čestitati svim svojim kolegama i uvijek će imati moju podršku. Znam kroz šta sve prolaze i cijenim njihov rad. Hvala vama koji podržavate sport i dajete svoje vrijeme i sredstva. Ova godina nije bila kao prošla godina. Kako god primam pohvale tako volim primati i kritike te iz toga nastojim postati bolji čovjek i sportista. Ova godina nije bila kao prošla, ali tako to ide. Dragi Bog vam podari uspjeh i stavi vas na iskušenje, a onda vam ne podari uspjeh pa vas opet stavi na iskušenje", kazao je Tuka.

Naš 25-godišnji ateltičar smatra da je "ovo prekretnica za njega" te da će mu "dati još više snage". Posebno se zahvalio svom treneru Gianniju Ghidiniju kazavši da je "uvijek emotivan kada pogleda tog čovjeka".