sport
477

Tufekčić izaziva Poturka na meč: Muški prihvati izazov i borbu

Piše: E. M.
Muamer Tufekčić
Muamer Tufekčić
Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih boraca 28-godišnji Zeničanin Muamer Tufekčić javno je izazvao Dževada Poturka koji je u zeničkoj Areni pred oko 2.000 gledalaca osvojio pojas svjetskog šampiona u K1 po WAKO verziji.

Borbi večeri prisustvovao je i Tufekčić koji iza sebe ima preko 120 borbi, a višestruki je državni prvak u različitim kategorijama.

U razgovoru za Klix.ba Tufekčić je kazao kako je prošle godine imao dosta mečeva kao i nastup na Super Combat turniru, dok je ove godine održao dvije borbe nakon čega je uslijedila pauza zbog povrede stopala.

"Proteklih pet godina ja se pripremam sam bez trenera ili nečije pomoći, ponekad nađem nekoga za sparing, ali i to je rijetko. Što se tiče meča Poturka i Coulabalya, meč kao meč je bio vrlo dobar. Protivnik Poturka je bio dobar i čvrst borac, a on je pobijedio sa 'luck punchem'. Da je nastavio borbu, treću rudu ne bi preživio i to je definitivno", kazao je Tufekčić, te dodao:

"Da ga izazovem na borbu podstaklo me je to da smo svi mi borci pored njega diskriminirani i da ga previše svi napuhuju i uzdižu. Ne mislim ni sekunde da je loš borac i da nema svoje rezultate. Mislim da sam dostojan protivnik, ali ipak od kako sam ga izazvao, čujem sa svih strana da sam "C" klasa borca i da nisam njegov nivo i njemu dostojan. U čemu je onda problem, neka primi onda ovaj muški izazov i prihvati borbu!", kazao je.

Tufekčić je istakao da će se, nakon objave izazova Poturku u medijima, obratiti i Savezu Bosne i Hercegovine i WAKO pro federaciji, a ukoliko Poturak ne prihvati izazov u roku od šest mjeseci odbija mu se titula.

"San svakog borca je da se bori u svom gradu i u svojoj Areni, pogotovo kad je u pitanju svjetska titula. A što se mene tiče možemo se boriti i u njegovom gradu ili bilo gdje na svijetu", poručio je Tufekčić.

Tufekčić je u svojoj karijeri ostvario brojne titule među kojima su: balkansk​i​ prvak do 91 kg po K1 pravilima, prvo mjesto na Svjetskom kupu u Sloveniji, 2. mjesto na Svjetskom low kick prvenstvu u Italiji, te 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Maroku po K1 pravilima. U Sarajevu je postao profesionalni prvak Evrope WAKO do 95 kg, ​ u Italiji je osvojio titulu​ prvak​a​ Evrope MTA Federacije​, a tu su i brojni drugi nezvanični turniri, te veliki rezultati u Super Combatu.

"Ako mu ja nisam dostojan protivnik pored svih rezultata i 13 godina iskustva, koga smatra onda dostojnim protivnikom za sebe? Neka kaže svoju cijenu i neka kaže gdje hoće da se bori, ništa od toga nije problem. Jedini problem je što ima je zašto ne želi da odgovori na ovaj izazov", zaključio je Tufekčić.