Prvenstvo u Slovačkoj
0

Tri zlata za sarajevski taekwondo klub Novi Grad

Sarajevo-x.com
Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo je ovog vikenda, u nedjelju 20. novembra, učestvovao na internacionalnom taekwondo prvenstvu Ilyo Kup, koji se održao u slovačkim Košicama. Na takmičenju je učestvovalo nešto više od 300 takmičara iz 10 evropskih država u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Naši takmičari, četiri predstavnika kluba koje je vodio trener Haris Husić, su ostvarili zapažen uspjeh na ovom internacionalnom susretu, osvojivši tri zlatne i jednu bronzanu medalju.

Najsjajnijim odličjem okitili su se Nedžad Husić, koji je bio najbolji u dvije različite konkurencije sa ukupno pet pobjeda i Sadmir Habibović koji je ostvario dvije pobjede.

Bronzanu medalju je osvojio Kerim Omerbegović, a Ali Jusuf Rašidagić, je nažalost poražen u prvom kolu borbi te se nije uspio plasirati među prva tri.

"Naš nastup na ovom takmičenju je prošao vrlo zapaženo, a rezultat koji je ostvaren govori u prilog tome. Naravno, moglo je biti još uspješnije za pojedine takmičare, ali to je samo dokaz da još treba vrijedno raditi na treninzima. Nastup na ovom takmičenju je bio isključivo kontrolnog karaktera za nastupe koji nam predstoje do kraja godine, koji će, nadam se ostati, takođe zapaženi", izjavio je trener kluba Haris Husić.