Taekwondo turnir Slovenia Open
81

FOTO / Tri medalje za sarajevski Novi Grad

Klix.ba
Tokom ovog vikenda, 23. i 24. februara, u Mariboru, na otvorenom taekwondo turniru Slovenia Open, takmičari sarajevskog Novog Grada, su opet obradovali svojim novim uspjehom. U konkurenciji od oko 350 takmičara iz 16 država, selekcija kluba od devet takmičara je osvojila tri medalje i to po jedno, zlato, srebro i bronzu.

Najuspješniji predstavnik Novog Grada je bio Nedžad Husić, koji je, savladavši tri protivnika, u konkurenciji kadeta i osvojio najsjajnije odličje. Srebrenu medalju, osvojio je Sadmir Habibović, a bronzanu Kerim Omerbegović, obojica u konkurenciji kadeta. Ostali članovi selekcije kluba, Edna Abaspahić, Edita Murguz, Jusuf Ali Rašidagić, Ibrahim Đonko, Alić Alen i Armin Gredić su nažalost ispali u prvom krugu borbi te nisu ostvarili značajniji plasman.

"Ovaj nastup naših takmičara je bio veoma značajan za kadetsku selekciju kluba. Naši najbolji kadeti, su u okviru priprema za Evropsko kadetsko prvenstvo, pokazali da njihova forma napreduje iz takmičenja u takmičenje, te da će u drugoj polovini godine, kada je i nastup na Evropskom prvenstvu, doseći svoj vrhunac. Na takmičenju su učestvovali veoma kvalitetni borci iz regije u svim konkurencijama, a naši borci su iskoristili dan prije nastupa, te uzeli učešća u treningu reprezentacija Slovenije, Grčke, Slovačke, Njemačke i Rumunije i u svakom slučaju postali bogatiji za iskustvo više, koje će sigurno koristiti u narednom periodu priprema", izjavili su treneri kluba Belmir Berberović i Haris Husić.