Sarajevo
0

Tri medalje za bh takmičare na Evropskom džudo kupu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" u Sarajevu ovog vikenda održava se Evropski džudo kup "Sarajevo Open 2012" za seniore i seniorke.

Prvog takmičarskog dana u subotu takmičari iz BiH osvojili su tri medalje. Srebrena odličja pripala su Larisi Cerić u kategoriji + 78 kg i Draženu Subotiću (+ 100 kg), a bronza Amelu Mekić (- 100 kg).

Cerić je do srebrene medalje došla nakon pobjeda nad predstavnicama Slovenije i Srbije, a u finalu je poražena od evropske i svjetske viceprvakinje Ruskinje Donguzašvili.

Drugu srebrenu medalju Bosni i Hercegovini je donio Dražen Subotić, koji je nakon pobjeda nad predstavnicima Rusije i Srbije, u finalu poražen od Crnogorca Radulovića.

Najbolji bh. takmičar Amel Mekić je u kategoriji do 100 kg osvojio bronzanu medalju. U drugom kolu je pobijedio takmičara iz Austrije Bertagnolija, a potom je poražen od Mađara Cirjenicsa. Mekić je u repasažu ostvario tri pobjede nad predstavnicima Srbije, Crne Gore i Belgije, što mu je donijelo bronzano odličje.

Solidne nastupe imali su i Aldin Lukač u kategoriji do 81 kg i Miloš Mijanović (-90 kg) koji su se plasirali u četvrtfinale, dok je Jelena Šiljegović u kategoriji do 78 kg osvojila sedmo mjesto.

Na Evropskom džudo kupu u Sarajevu danas su na rasporedu finalne borbe u lakšim kategorijama.