sport
179

Treneri Taekwondo kluba Novi Grad na Evropskim igrama veterena

FENA
Husić i Berberović
Husić i Berberović
Treneri Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo Haris Husić i Belmir Berberović učesnici su Evropskih igara za veterane koje se održavaju u Nici od 1. do 11. oktobra.

Evropske igre veterana su manifestacija za sportiste koji imaju napunjenih 35 godina starosti i više. Organizira se svake četiri godine, a trenutno je prijavljeno oko 10.000 sportista koji će se takmičiti u 27 sportova.

Belmir Berberović će nastupati u poluteškoj kategoriji, do 80 kg, a Haris Husić u teškoj kategoriji, preko 80 kg. Prema rasporedu takmičenja, dva bh. takmičara imaju zakazano vaganje 3. oktobra, a dan kasnije planiran je nastup u eliminacionim borbama.

Husić i Berberović su već nastupali na Svjetskim igrama veterana, 2013. godine, gdje je Husić osvojio zlatnu medalju u teškoj kategoriji, a Berberović je bio peti.

Husić i Berberović uoči odlaska očekuju težak posao ali i dobre rezultate.

"Nije nam poznato ko bi nam mogli biti protivnici, mada se nadamo da će konkurencija biti izuzetno jaka. Takmičari starosti 35 i više godina nisu nimalo bezazleni, a neki se još aktivno takmiče i nastupaju na svjetskim i kontinentalnim prvenstvima, pa čak i na olimpijskim igrama. Ovaj put, obojica smo prošli bez povreda tokom pripremnog perioda tako da se nadamo da će nastup proći bez većih problema. Rezultat ne bi trebao izostati, a naš trud će vjerujemo na kraju biti nagrađen medaljama", izjavili su.