sport
0

Tomislav Spahović: Očekujem veliku podršku, a Golčiću spremamo iznenađenje u Splitu

Piše: Edin Isanović
Tomislav Spahović očekuje dobru borbu
Tomislav Spahović očekuje dobru borbu
Jedan od najboljih bh. MMA boraca u poluteškoj kategoriji Tomislav Spahović dobio je poziv za učešće na takmičenju Final Fight Championship u organizaciji Orsata Zovke, menadžera Mirka Filipovića i iste ekipe koja je organizovala finale K-1 u Zagrebu. Nadmetanje će se održati u petak 19. aprila u Splitu.

"Moj protivnik je Christian Golčić, Šveđanin hrvatskog porijekla. Do sada je imao dvije borbe u MMA u kojima je slavio. Prije MMA borio se u tajlandskom boksu. Manifestacija se održava u dvorani Gripe", kazao je Spahović za Klix.ba.

Popularni Tomo ističe kako je svjestan činjenice da je njegov suparnik do sada bez poraza u MMA borbama te da ima veliko iskustvo u thai boksu.

"On je visok, što će vjerovatno pokušati iskoristi protiv mene. Imamo informaciju da se pripremao u SAD-u u timu UFC šampiona Caina Velasqueza. Nije tajna da sam ja hrvač i da imam prednost u tom segmentu, ali za ovu borbu spremamo iznenađenje. Trudim se napredovati u svakom segmentu i to primjenjujem u svojim mečevima", rekao je Spahović.

On dodaje kako je potpuno spreman za iskušenja koja ga očekuju.

"Okupili smo izvrstan tim i intenzivno smo radili kako bismo poboljšali slabe strane i napredovali. Moj tim čine trener i stručnjak za kondicione pripreme Slobodan Klačar i Edin Zrno, koji je zadužen za tehničko-taktičku pripremu. Tu su moji Pretorijanci iz tima, a moram napomenuti da sam sparing radio sa momcima iz kluba Gladijator, pod vodstvom našeg šampiona Adnana Redžovića. Ovim putem mu se zahvaljujem kao i Aliji Tucaku, Alenu Dolićaninu i svim drugim momcima“, kazao je Spahović koji dodaje kako očekuje dosta svojih prijatelja u publici.

"Mnogo je njih najavilo dolazak u Split", zaključio je Tomislav razgovor za naš portal.