Želi postati bolja osoba
0

Tiger Woods se na neko vrijeme povlači iz golfa

Sarajevo-x.com
Tiger Woods (Foto: Reuters)
Tiger Woods (Foto: Reuters)
Najbolji svjetski golfer Tiger Woods, nakon niza skandala, o kojima se govori širom svijeta, odlučio je uzeti pauzu od golfa kako bi se posvetio rješavanju privatnih problema.

Svjetski broj jedan je priznao da je prevario suprugu Elin Nordegren, a od golfa odustaje na neko vrijeme kako bi postao "bolji suprug i bolja osoba", prenose američki mediji.

"Nakon puno razmišljanja odlučio sam da se povučem iz profesionalnog golfa. Moram se fokusirati na to da budem bolji suprug, otac i bolja osoba", izjavio je Woods. "Svjestan sam razočarenja i boli koju je moja nevjera izazvala mnogim ljudima, a najprije mojoj supruzi i djeci.

"Želim svima poručiti da mi je jako žao i želim tražiti oprost. Možda neće biti moguće popraviti svu štetu koju sam napravio, ali ću učiniti sve što mogu da to popravim", napisao je 33-godišnji sportista na svojoj web stranici. Tražio je razumijevanje fanova, kolega golfera i sponzor.

Podsjetimo, stvari o njegovim nevjerama otkrivene su nakon što se misteriozno zabio autom u hidrant i drvo u blizini svoje kuće u Orlandu na Floridi. Navodno je sve to uslijedilo nakon svađe sa suprugom zbog glasina da je vara. Povezivali su ga sa brojnim ženama, čak i sa nekoliko konobarica.