sport
0

Tiger Woods prekinuo dvogodišnji post

Totalsport
Tiger Woods (Foto: AFP)
Tiger Woods (Foto: AFP)
Nakon tačno 749 dana i 26 odigranih turnira bez osvojenog naslova, nekad najbolji golfer svijeta Tiger Woods (35) prekinuo je crnu seriju.

Osvojio je tamnoputi Amerikanac naslov na Chevron World Challengeu, turniru koji se održava u Thousand Oaksu u Kaliforniji i čiji je sam domaćin petu godinu zaredom.

Do naslova je stigao pobijedivši Zacha Johnsona za jedan udarac (ukupno 10 udaraca ispod 278) i tako nagovijestio da je na putu povratka u elitu nakon niza ljubavnih afera koje su uništile njegov brak i okaljale javni ugled.

Bila je to Woodsova 83. pobjeda diljem svijeta na turnirima koji dodijeljuju bodove, a prva nakon Australian Mastersa 15. novembra 2009. godine. Njome je skočio s 52. na 21. mjesto PGA liste najboljih golfera svijeta. Novac osvojen od turnira (1,2 miliona dolara, op.a.) darivao je svojoj dobrotvornoj zakladi.

Upitan da li mu je ova pobjeda posebna, drugačija od ostalih, Woods je rekao:

"Sve su pobjede dobre i nisu lake. Ljudi ne shvataju kako je teško osvojiti golferski turnir. Imao sam dobre nizove kada sam osvajao turnire, ali opet, mislim da pobjede nikad nisam shvatao zdravo za gotovo. Nisam, jer znam koliko je to teško", komentirao je Woods.