sport
0

Tiger Woods i Kobe Bryant najpopularniji sportisti u SAD-u

Totalsport
Kobe Bryant (Foto: AP)
Kobe Bryant (Foto: AP)
Golfer Tiger Woods i košarkaš Kobe Bryant najpopularniji su sportisti u Sjedinjenim Američkim Državama, prema istraživanju agencije Harris Interactive.

Woods je prvo mjesto samostalno držao od 2006., no ove ga godine dijeli sa zvijezdom NBA prvaka Los Angeles Lakersa. Slijede bejzbolaš Derek Jeter, te predstavnici američkog nogometa Brett Favre i Peyton Manning.

Na šesto je mjesto, s lanjskog trećeg, pao novopečeni košarkaš Miamija LeBron James. Treba, ipak, naglasiti da njegov odlazak iz Clevelanda nema ništa s tim budući da je anketa, u kojoj je sudjelovalo 2227 punoljetnih osoba, provedena između 14. i 21. juna, dakle prije Jamesovog prelaska u Heat. Dodajmo još da je na sedmom mjestu po popularnosti penzionisani košarkaški velikan Michael Jordan.

U konkurenciji sportistkinja na prva su dva mjesta sestre Serena i Venus Williams, prva i treća teniserka svijeta. Slijede vozačica Danica Patrick, penzionisana nogometašica Mia Hamm, te još dvije teniserke, ali Ruskinje, Marija Šarapova i Ana Kurnikova.