sport
2

The Guardian: Idućeg ljeta novi "napad" Uniteda na Cristiana Ronalda

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Tokom ovog vikenda pouzdani otočki The Guardian piše kako će idućeg ljeta Manchester United krenuti u novi pokušaj vraćanja Cristiana Ronalda na Old Trafford.

Sjajni 29-godišnji portugalski igrač, uz Lionela Messija najbolji svjetski nogometaš i prva uzdanica madridskog Reala, niti ovog ljeta nije bio daleko od povratka u aktualnog engleskog prvaka. Mnogo se pisalo o njegovoj, i dalje, prisnoj vezi s klubom iz Manchestera, no Ronaldo je ipak odolio svemu i ostao i dalje član Reala.

iako je predsjednik Reala Florentino Perez uporno govorio španskim novinarima kako će Ronalda okončati karijeru u Realu, The Guardian piše suprotno - Cristiano Ronaldo će penziju dočekati kao nogometaš Manchester Uniteda.

U tom smislu The Guardian navodi kako je glavna veza u ostvarenju takvog posla Jorge Mendes, menadžer Cristiana Ronalda. Naime, iako se povukao s pozicije menadžera, prema navodima tog lista Alex Ferguson i dalje povlači sve bitne poteze u klubu, a inače je veliki prijatelj Mendesa. Također, Fergusonova je želja povratak Portugalca i navodno bi idućeg ljeta Mendes morao poraditi na ovom velikom transferu.