sport
0

Tevez za kaznu mora nositi brazilski dres

FENA
Argentinac Carlos Tevez je tokom utakmice između West Hama i Sheffielda napustio stadion naljutivši se na trenera, a kazna će mu biti nošenje brazilskog dresa na treningu.

Alan Pardew, trener West Hama, zamijenio je Teveza u drugom poluvremenu utakmice protiv Sheffielda, na što je Argentinac reagirao uvrijeđeno i umjesto u svlačionicu ili na klupu, otišao sa stadiona za vrijeme trajanja utakmice.

Tevez se dan kasnije ispričao treneru i suigračima, rekavši da je tu odluku odmah požalio, a Pardew je prepustio igračima da odluče kako će kazniti 22-godišnjeg Argentinca, piše Sun.

Igrači su odlučili da Tevez mora donirati hiljadu funti u dobrotvorne svrhe i, što je za Argentinca mnogo gore, na treningu nositi dres Brazila, najvećeg argentinskog rivala.

Tevez je u West Ham doveden kao velika zvijezda i pojačanje, no otkad je došao na otok nije uspio opravdati visoku cijenu i epitet jednog od najboljih mladih igrača na svijetu. Izgubio je mjesto u prvoj ekipi, te mu je budućnost u klubu nesigurna.