"Duži od maratona"
0

Zvijezde zapanjene mečom Isnera i Mahuta

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Epski dvoboj Amerikanca Johna Isnera i Francuza Nicolasa Mahuta u 1. kolu Wimbledona koji se protegnuo na dva dana, a koji je prekinut u srijedu zbog mraka pri rezultatu 6-4, 3-6, 6-7(7), 7-6(3), 59-59, ispunio je naslovnice svjetskih medija.

Drama koja se odvijala na terenu broj 18, a koja nakon nepunih deset sati još uvijek nije iznjedrila pobjednika, zasjenila je i zadivila najveće vimbldonske zvijezde poput Rogera Federera, Andyja Roddicka i Venus Williams.

"To je duže od maratona. Mislim da se ja ne bih ustajala da sam u gledalištu, jer bih ostala bez mjesta" komentirala je Venus Williams.

"Nestvarno", napisao je Roddick putem Twittera, dok je Federer meč opisao riječima:

"Apsolutno nevjerovatno. Ovo prelazi granice svega što sam dosad vidio i što sam mogao ikad zamisliti. Ne znam u kakvom će stanju njihova tijela biti sljedećeg dana, sljedeće sedmice, sljedećeg mjeseca. Ovo je nevjerovatan tenis."

"Čudim se što ti dečki uopće stoje. Možete otpisati da bilo koji od njih dvojice ima šansu otići daleko na turniru, ali će njihova imena biti zauvijek zapisana u historijskim knjigama", rekao je bivši trostruki vimbldonski pobjednik, danas stručni sukomentator BBC-a John McEnroe.