Rafael Nadal
0

"Znao sam da se jednog dana i ovo mora dogoditi"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon poraza u osmini finala Roland Garrosa, koji je iznenadio teniski svijet, Španjolac Rafael Nadal tvrdi da ga Soderling nije iznenadio načinom igre.

I to se dogodilo. Prvi teniser svijeta i 1. nositelj izgubio je prvi meč u Roland Garrosu i tako ostao izjednačen sa Šveđaninom Björnom Borgom koji je na pariškoj crvenoj zemlji četiri puta dizao pobjednički pehar.

Zanimljivo, Borgov rekord sačuvao je njegov sunarodnjak Robin Soderling.

  • Uvjeravao sam sebe da igram meč kao i svaki drugi. U svakom momentu sam pokušavao igrati opušteno kao da sam na treningu, a u pobjedu sam počeo vjerovati tek kod 4-1 u odlučujućoj igri četvrtog seta – izjavio je presretni Soderling koji je nakon velike pobjede dobar dio opreme poklonio gledateljima.

Ipak, švedski teniser je imao i velike riječi za Nadala.

  • On se sada sigurno ne osjeća dobro, ali je za mene najbolji igrač na zemlji u povijesti tenisa - zaključio je Soderling.

S druge strane, Španjolac je pokušao objasniti uzroke poraza.

  • Nije me ničim iznenadio jer sam bio svjestan njegove kvalitete i koliko opasan protivnik može postati. Ja nisam igrao baš najbolji tenis. Lopte su mi bile prekratke, nisam mogao kvalitetno napadati, što je njemu olakšalo posao - izjavio je Nadal i dodao kako ovaj poraz nije kraj svijeta.

  • Izgubio sam, ali to ne shvaćam tragično. Jednog dana sam morao izgubiti i sada se moram naučiti prihvaćati poraze na isti način na koji sam do sada prihvaćao pobjede - rekao je prvi svjetski teniser nakon oproštaja od drugog Grand Slama sezone.

Koliko je velik uspjeh ostvario Robin Soderling reći će i slijedeći podaci. Nadal je na Roland Garrosu od 31 susreta u kojima je zaredom slavio izgubio svega 7 setova, od čega je osvojio posljednja 32 seta. Ukupno je na zemljanoj podlozi, ukoliko računamo ATP turnire i Grand Slamove pobijedio u 179 susreta, dok je poražen svega 16 puta...