Tenis
1

Zenica Open 2013. završen pobjedama Jelene Đordani i Barnabasa Koncza

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U Zenici su danas odigrani finalni mečevi singla 14. Zenica Open 2013. teniskog turnira za juniore i juniorke do 16 godina.

U kategoriji singla juniorki finale je pripalo Jeleni Đordan (BiH) koja je porazila Lejlu Čolić sa 6-0 i 6-2, dok je na drugom terenu Mađar Barnabas Koncz sa 3-6 i 5-7 porazio Talijana Giorgia De Rossija , te time osvojio prvo mjesto u singlu za juniore.

U finalnim mečevima dubla, koji su odigrani jučer, u kategoriji juniorki, Lejla Čolić i Medina Sahinagić porazile su Hristinu Đokić i Nikolinu Vrucan sa 6-1 6-7(5) i 10-7, dok su u muškoj kategoriji dubla slavili Slovenci Amadej Goruean i Sven Lah, koji su sa 6-3 i 6-1 porazili Andreya CHepeleva i Jerneja Zaplotnika.

Vrhovni sudija turnira Azra Baručija istakla je da je turnir prošao u najboljem redu, te da su proteklih dana brojni Zeničani uživali u kvalitetnom tenisu.

"Turnir je zaista protekao u najboljem redu i bilo je zaista dobrih mečeva. Sve je organizovano na jednom zavidnom nivou i uprkos teškoj situaciji koju imamo u našoj zemlji, mislim da je turnir sam po sebi uspješan, s obzirom da ga organizujemo 14. godinu za redom", kazala je Baručija.

Na turniru je učestvovalo oko 70 takmičara iz 12 država, a organizatori su za ovu godinu najavili još nekoliko turnira gdje će biti odigrani egzibicioni mečevi.