Andre Agassi
0

"Želio sam prebiti Beckera"

Totalsport
Andre Agassi (Foto: AP)
Andre Agassi (Foto: AP)
O rivalstvu i želji da se potuče s Borisom Beckerom tokom jednoga meča pričao je bivši američki teniser Andre Agassi (40) u razgovoru za njemački Welt.

Četrnaest su mečeva tokom uspješnih karijera međusobno odigrali Boris Becker i Andrea Agassi. U međusobnim sučeljavanjima s tri nula poveo je tri godine stariji Nijemac, da bi nakon posljednjeg meča (finale Hong Konga 1999.), Agassi uzeo desetu pobjedu, za konačnih 10-4 u svoju korist.

Veliki sportski rivalitet katkad je znao premašiti granice samog tenisa, a Agassi tvrdi da se Becker znao koristiti i psihološkim igricama, kao naprimjer, kada je tokom jednoga meča poslao poljubac glumici Brooke Shields, tadašnjoj Agassijevoj supruzi.

"Želio sam tada odbaciti reket i navući bokserske rukavice. Mrzio sam ga zbog toga, ali mu to više ne zamjeram. Dogodilo se u jeku borbe, no dugo mi je trebalo da mu to zaboravim i da odemo na pivo", tvrdi.

"Nikada mi se nije izvinio zbog toga, ali takvo nešto nije niti trebao učiniti. Pitao sam ga zbog čega je to napravio, a on mi je kazao 'zbog toga što te nikada nisam mogao pobijediti. Morao sam nešto smisliti'. I savjetovao mi je da isto napravim i ja u meču protiv Petea Samprasa", zaključio je slavni američki teniser koji je nedavno predstavio biografiju "Open" u kojoj donosi detalje o drogiranju i očevom zlostavljanju, te ironizira i ismijava ponajbolje svjetske tenisere svog vremena.