Rafael Nadal
0

"Želim nastaviti u Wimbledonu gdje sam stao"

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: Reuters)
Rafael Nadal (Foto: Reuters)
Premda je nakon osvojenog Roland Garrosa opet došao na prvo mjesto ATP liste, Španac Rafael Nadal neće zakoračiti u Wimbledon kao prvi nositelj.

Organizatori su u All England Clubu uvijek u obzir uzimali dotadašnje igre tenisera i teniserki na "svetoj travi", pa je tako ovom prilikom status prvog nositelja dobio Švicarac Roger Federer, koji je čak šest puta bio najbolji u Wimbledonu.

Jedini finalni poraz Federer pamti 2008. godine kada ga je u mitskom finalu, u pet setova, pobijedio baš Nadal.

"Bio je to moj posljednji meč u Wimbledonu i ove godine želim nastaviti baš tamo gdje sam stao. Vraćam se u Wimbledon potpuno spreman i željan pobjeda i novog velikog finala", rekao je Nadal, koji prošle godine nije odigrao nijedan meč na travnatoj podlozi zbog povrede.

Ove je godine Wimbledon najavio nastupima na turniru u Queensu. Pobijedio je Daniela i Istomina, a potom u dva seta izgubio od sunarodnjaka i prijatelja Feliciana Lopeza.

"Ove godine je sve drugačije. Osjećam se dobro, fizički nemam nikakav minus i dolazim u Wimbledon prepun snage. Po mom pitanju je sve uvijek bilo jesam li maksimalno spreman ili nisam. Kada je ispunjen uvjet o spremnosti onda sve postaje moguće", završio je Nadal.