Bjorn Borg
0

"Želim Nadalu da me izjednači, ali i prestigne"

Totalsport
Iduće dvije sedmice bit će itekako "vruće" u Parizu tokom odigravanja Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira godine. Svi, dakako, pričaju o novom velikom rivalstvu - Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Španac Nadal iza sebe ima pet osvojenih naslova na zemlji Roland Garrosa, te ukupni omjer pobjeda i poraza 38-1. Izgubio je samo 2009. godine od Robina Söderlinga. No, ove godine će mu biti izuzetno teško jer je Novak Đoković protiv njega dobio posljednja dva finala na zemljanoj podlozi (Madrid i Rim), kao i četiri ukupno (plus Indian Wells i Miami).

"Jeste, Đoković je dokazao da ima igru. Nadal je definitivno nakon Federera dobio novog velikog suparnika", rekao je 54-godišnji Björn Borg, nekada legendarni švedski teniser.

Inače, Borg sa šest naslova u Roland Garrosu drži rekord u historiji ovog sporta na turniru u Parizu, ali je spremno poručio:

"Želim Nadalu sve najbolje. Uživat ću i ako budem gledao kako me Nadal izjednačava ili, pak, stiže za koju godinu. On to zaslužuje jer je fantastičan teniser, a ja sam taj rekord ionako postavio da se jednom sruši", rekao je Šveđanin.