Tenis
0

Završni Masters u Londonu: Wawrinka prošao u polufinale, Murray se oprostio od turnira

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Završeni su mečevi grupe Ilie Nastase završnog Masters turnira u Londonu. Putnik u polufinale je Stan Wawrinka koji je u 3. kolu slavio protiv domaćeg tenisera Andyja Murraya.

Švicarski teniser Wawrinka pobijedio je rezultatom 2:0 u setovima (7:6, 6:4) i drugom igraču svijeta Andyju Murrayu nije dozvolio da uđe u završnicu turnira koji se igra na njegovom tlu, u Velikoj Britaniji.

U prvom setu Wawrinka je napravio break pri vodstvu od 4:3, ali je zato odmah naredni servis izgubio. Tvrdom igrom stiglo se do tie-breaka gdje je Švicarac bio uspješniji i slavio je sa 7:6 (7:4).

Nakon lošeg otvaranja drugog seta od strane Andyja Murraya činilo se da će Wawrinka lagano doći do pobjede pošto je Švicarac napravio dva breaka i poveo sa 5:2, a onda je imao i servis za meč. Ipak, Murray se nije predavao. Vratio se na 5:4, imao je šansu da se vrati i na 5:5, ali je Wawrinka "dodao gas" i riješio meč u svoju korist.

Wawrinka će u polufinalu sutra igrati protiv sunarodnjaka Rogera Federera, dok se u drugom polufinalnom paru, koje se također igra sutra, sastaju Rafael Nadal i branilac titule Novak Đoković.