Supruga Davydenku
0

"Zaboravi na djecu, igraj i pobjeđuj!"

Totalsport
Najbolji ruski i šesti svjetski teniser, 28-godišnji Nikolay Davydenko, priznaje da bi rado postao otac. No, njegova supruga Irina smatra da bi ''Kolju'' bavljenje djecom omelo u profesionalnoj karijeri.

Davydenko je u velikom stilu odigrao drugi dio prošle sezone. Osvojio je pet naslova, u Hamburgu i Umagu na zemlji, u Kuala Lumpuru i Šangaju (ATP Masters 1000) na tvrdoj podlozi, a kulminacija je, svakako, bio naslov pobjednika na ATP finalu, odnosno završnom turniru osmorice najboljih svjetskih tenisera u Londonu na dvoranskoj tvrdoj podlozi.

Sa sjanim rezultatima nastavio je i ove godine. Bio je pobjednik ATP turnira u Dohi, na kojem je pobijedio dvojicu najboljih na svijetu, Rogera Federera i Rafaela Nadala. Na Australian Openu u Melbourneu je također nedodirljiv. U prvom je kolu Australian Opena ispustio četiri, a u drugom kolu tek šest gemova. U srijedu je pobijedio Ukrajinca Ilju Marčenka (119. igrača na svijetu) sa 6-3, 6-3, 6-0.

Nakon zadnjeg uspjeha, povjerio se novinarima.

"Iskreno govoreći, volio bih već sada imati djecu, kao što Federer ima već dvoje, ili kao Hewitt. Međutim, gospođa Davydenko nije na istoj liniji razmišljanja. Moja supruga ne želi ostati sama kod kuće. Ona stalno putuje sa mnom. Sada sam top 10 igrač, a moja Irina se boji da bi mi bavljenje očinstvom odvuklo pozornost od tenisa", priznao je Nikolay, koji se s Irinom vjenčao 2006. godine.

"Ona uvijek misli da bih ja trebao stalno pobjeđivati. Putuje sa mnom na turniru već gotovo šest godina, pa je, eto, postala i teniski analitičar. Pogotovo s obzirom na to da uvijek sjedi pored mog trenera i brata (Eduard Davydenko, op.a.), koji stalno glasno priča što bih ja na terenu trebao napraviti. Gotovo da bi mi i supruga već mogla biti trener!"