ATP Finals
0

Za naslov se bore Federer i Tsonga

Totalsport
Roger Federer (Foto: AP)
Roger Federer (Foto: AP)
U finalu završnog teniskog turnira godine, ATP World Tour Finalsa u londonskoj O2 Areni, će igrati Švicarac Roger Federer i Francuz Jo Wilfried Tsonga.

Nakon što je Federer pobijedio Davida Ferrera 7-5, 6-3, Tsonga je obrnutim rezultatom, 6-3, 7-5, bio bolji od Čeha Tomaša Berdycha.

Ove godine su već jednom igrali: nedavno u polufinalu Pekinga je slavio češki igrač u tri seta, ali ovom je prilikom Tsonga uzvratio. Federer i Tsonga su igrali u Londonu prvi meč u grupi, te je tada Švicarac pobijedio u tri seta, a igrali su i finale prije dvije nedjelje u Parizu kada je takođe, sa 6-1, 7-6, bolji bio Federer.

Podsjetimo, Federer brani naslov londonskog pobjednika, a ujedno će loviti šestu krunu na završnom turniru godine. Tsonga je od Berdycha bio bolji u svim ključnim momentima meča, koji je trajao jedan sat i 34 minute. U prvom su setu obojica imala po dvije break-prilike, no Francuz je jednu iskoristio.

U drugom je setu Tsonga prvi došao do breaka, kojeg je Berdych odmah vratio. Ali, nakon što je kod 5-5 opet smirio početni udarac rivala, Tsonga u zadnjem gemu meča nije napravio krivi korak, te je proslavio prolaz u veliki nedjeljni finale.

Recimo i da će u finalu parova igrati Mirnji i Nestor protiv poljskog para Frystenberg i Matkowski. Prvi su sa 7-6(6), 6-4 pobijedili vraću Bryan, dok su Poljaci sa 6-4, 4-6, 10-6 svladali indijski par Bhupathi / Paes.  

ATP Finals, polufinale:

Federer (4) - Ferrer (5) 7-5, 6-3 Tsonga (6) - Berdych (7) 6-3, 7-5