U brobi za četvrti naslov
0

WTA Tokio: Radwanska porazila Kerber i došla na korak od odbrane

Totalsport
Agnieszka Radwanska
Agnieszka Radwanska
Svega 60 minuta bilo je dovoljno da poljska teniserka Agnieszka Radwanska izbori priliku osvojiti svoj četvrti naslov ove sezone. Poljakinja je u polufinalu porazila Njemicu Angelique Kerber sa 6-1, 6-1.

Iako je prolazak u polufinale "zaradila" predajom prve teniserke svijeta Viktorije Azarenke, Kerber nije izgledala ništa svježije od Radwanske. Štaviše, izgledala je nemoćno, pogotovo na drugom servisu na kojem je osvojila samo šest od 28 poena (21 posto).

Radwanska je pak bila sjajna na svom servisu na kojem je osvojila 61 posto nakon prvog i 64 posto poena nakon drugog servisa. Uz to je imala i visokih 69 posto ubačaja prvog servisa. Realizirala je šest od 10 break lopti, dok je samo jednom, u prvom setu, ispustila svoj početni udarac.

Recimo i da je ovo bio šesti susret ove dvije teniserke na WTA Touru, te četvrta pobjeda 23-godišnje Poljakinje nad godinu dana starijom Njemicom.

Radwanska će u finalu igrati protiv Ruskinje Nadje Petrove, s kojom se dosada susretala četiri puta, ali sve u 2008. godini. Upravo je jedan od tih susreta igran u Tokiju i u njemu je Petrova ostvarila jedinu pobjedu protiv sedam godina mlađe suparnice.

Spomenimo i za kraj da Radwanska brani naslov pobjednice iz prošle sezone kada je s glatkih 6-3, 6-2 u finalu svladala Ruskinju Vjeru Zvonarjevu.

  WTA Tokio, polufinale:

Petrova (17) - Stosur (8) 6-4, 6-2 Radwanska (3) - Kerber (5) 6-1, 6-1