Razlika u 20 bodova
0

WTA Tokio: Petrova ne staje, sredila i Stosur

Totalsport
Nadja Petrova
Nadja Petrova
Ruskinja Nadja Petrova i dalje ostaje "crna mačka" za prošlosezonsku osvajačicu US Opena Samanthu Stosur. Ruska teniserka je sa 6-4, 6-2 pobjedom u japanskom Tokiju izborila svoj drugi ovosezonski finale WTA turnira.

Bio je ovo deveti međusobni susret ove dvije igračice i šesta pobjeda 30-godišnje Ruskinje. Iako je slavila u tri od posljednja četiri dvoboja, Australka ovoga puta nije imala odgovora na vrlo dobru igru Petrove.

U devet servis-gemova koliko je imala Ruskinja Stosur je uspjela uhvatiti svega 16 poena, odnosno u prosjeku manje od dva po gemu. Australka je tek u posljednjem gemu meča došla do svoje prve od sveukupno tri break-lopte (nije realizirala), dok je Ruskinja realizirala tri od sedam, te pritom uzela 36 poena na servisu snažne Stosur.

Recimo i da je Petrova ubacila svega 36 posto prvih servisa (devet as-servisa), ali to je nije spriječilo da realizira visokih 63 posto poena nakon drugog servisa (22/35). U konačnici je Ruskinja osvojila čak 20 poena više od Stosur (75-55), te zasluženo izborila drugi sezonski finale, nakon što je u prvom, na travi u Hertogenboschu, uzela naslov.

U finalu će Ruskinja igrati protiv pobjednice susreta Agnieszke Radwanske i Angelique Kerber.  

WTA Tokio, polufinale:

Petrova (17) - Stosur (8) 6-4, 6-2

Kerber (5) - Radwanska (3) kasnije