Tenis
0

WTA Rim: Williams u polufinalu, kraj za Na Li i Radwansku

Totalsport
Serena Williams (Foto: EPA)
Serena Williams (Foto: EPA)
Serena Williams jedina je od prve četiri nositeljice uspjela proći u polufinale turnira u Rimu. Druga i treća nositeljica kiksale su u četvrtfinalu i oprostile se od turnira.

Nakon što se ranije od turnira oprostila Simona Halep, u petak su joj se pridružile i Agnieszka Radwanska i Na Li. Od prve četiri nositeljice tako je u turniru ostala samo Serena Williams.

Williams je imala i najlakšu protivnicu, igrala je protiv Kineskinje Shuai Zhang i upisala je uvjerljivu pobjedu 6-1, 6-3. Tek početkom drugog seta imala je Williams manjih problema, ali je onda podigla nivo igre i otišla do pobjede.

Druga nositeljica Na Li iz Kine nije uspjela svladati domaću zvijezdu Saru Errani. Nakon dosta loših igara u prvom dijelu sezone, Errani je prelaskom na zemljanu podlogu zaigrala bolje i u Rimu je došla već do polufinala. Ovo je za Errani prva pobjeda protiv druge igračice svijeta i to nakon što je izgubila svih šest prijašnjih susreta.

Rijetku pobjedu u međusobnim susretima upisala je i jelena Janković protiv Agnieszke Radwanske, no s obzirom na aktuelnu formu to i nije posebno iznenađenje. Radwanska je ostala bez osvojenog seta i Janković sa 6-4, 6-4 ide u polufinale.

U polufinalu je i njena sunarodnjakinja Ana Ivanović koja je uz dosta muke svladala Španjolku Carlu Suarez Navarro nakon više od dva sata borbe.

Ivanović će u polufinalu imati najteži posao jer je očekuje dvoboj sa Serenom Williams, a o drugoj finalistici odlučit će Sara Errani i Jelena Janković.

WTA Rim, četvrtfinale:

Serena Williams (SAD, 1) - Shuai Zhang (Kina) 6-1, 6-3 Sara Errani (Italija, 10) - Na Li (Kina, 2) 6-3, 4-6, 6-2 Jelena Janković (Srbija, 6) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 3) 6-4, 6-4 Ana Ivanović (Srbija, 11) - Carla Suarez Navarro (Španjolska, 13) 6-4, 3-6, 6-4