Tenis
0

WTA Madrid: Šarapova protiv Serene traži prekid 9-godišnjeg posta

Totalsport
Marija Šarapova (Foto: Arhiv/AFP)
Marija Šarapova (Foto: Arhiv/AFP)
Ruska teniserka Marija Šarapova kompletirala je finalnu postavu WTA Premier Mandatory turnira, koji se ove sedmice igra na zemljanim terenima španske prijestolnice Madrida.

Šarapova je za sat i 17 minuta tenisa sa 6-4, 6-3 bila bolje od srbijanske igračice Ane Ivanović, koja ni šesti put zaredom nije pronašla "lijek" za sjajnu, ali prije svega konstantnu igru Ruskinje. Bio im je ovo deveti međusobni duel i sedma pobjeda druge igračice svijeta, druga na zemlji ove sezone. Prethodno je, podsjetimo, Šarapova slavila u Stuttgartu, doduše u dvorani, sa 7-5, 4-6, 6-4.

Šarapova je kontrolirala meč praktički sve vrijeme, jedino joj je malo popustila koncentracija kod vodstva Ivanović 1-0 u drugom setu. Tada je Ruskinja po drugi put u meču ispustila početni udarac i Ivanović je povela s 2-0. No, do kraja susreta srbijanska teniserka uzima još svega jedan gem, a Ruskinja osigurava veliko finale protiv prve igračice svijeta Serene Williams.

Amerikanka je nešto ranije sa 7-5, 6-2 bila bolja od Talijanke Sare Errani.

Nedjeljno finale bit će njihov 15. međusobni susret u kojima Williams trenutno vodi s 12-2. Zanimljivo, posljednja pobjeda koju je Šarapova upisala protiv mlađe sestre Williams datira iz daleke 2004. godine.

WTA Madrid, polufinale:

Williams (1) - Errani (7) 7-5, 6-2 Šarapova (2) - Ivanović (16) 6-4, 6-3