Tenis
0

WTA Luksemburg: Venus u finalu nakon dvije i pol godine

Totalsport
Američka teniserka Venus Williams plasirala se u prvi finale na WTA Touru nakon maja 2010. godine. Za naslov u Luksemburgu u nedjelju će igrati protiv Rumunke Monice Niculescu.

Brojne povrede udaljile su 32-godišnju Williams, sedmerostruku osvajačicu Grand Slam turnira, od dobrih rezultata u posljednje dvije godine. No, u luksemburškoj je prijestolnici pokazala da još uvijek ima motiva. U polufinalu je nakon dva sata i 38 minuta borbe bila bolja od Njemice Andree Petkovic s 5-7, 6-4, 6-4. Druga joj je to pobjeda u trećem meču protiv 25-godišnjakinje rođene u Tuzli.

Williams je posljednji put u finalu igrala u maju 2010., a zadnji je turnir osvojila u februaru iste godine u Acapulcu. U karijeri je skupila 43 naslova i još 27 finala.

Suparnica u nedjeljnoj borbi za pobjednički pehar bit će joj 25-godišnja Monica Niculescu koja je samo jednom u karijeri igrala u finalu i to lani na ovom istom turniru. Rumunka je u subotnjem polufinalu s uvjerljivih 6-1, 6-3 svladala Slovakinju Danielu Hantuchovu.

Turnir u Luksemborgu se igra na tvrdoj podlozi, uz nagradni fond od 220.000 dolara.

WTA Luksemburg, polufinale:

V. Williams - Petkovic 5-7, 6-4, 6-4 Niculescu - Hantuchova 6-1, 6-3