Tenis
0

WTA Linz: Prvi naslov sezone za Kerber, Ivanović ostala bez trofeja

Totalsport
Angelique Kerber
Angelique Kerber
Njemačka teniserka Angelique Kerber okitila se prvim WTA naslovom ove sezone nakon što je u finalu turnira u Linzu slavila protiv Ane Ivanović sa 6-4, 7-6(6).

U petom međusobnom susretu Kerber je po drugi put slavila protiv srbijanske predstavnice i to nakon sat i 37 minuta igre. Njemica je bolje otvorila meč, povela s 4-1 uz dvostruki break, ali se Ivanović ubrzo vratila na 4-4, te imala nekoliko lopti za vodstvo 5-4. Međutim nije ih iskoristila, te ju je Kerber breaknula, a potom zadržala svoj servis za osvajanje prvog seta.

U drugom je Ivanović povela s 3-1, ali je svega 20-ak minuta kasnije servirala za ostanak u meču (3-5). Uspjela je zadržati svoj servis, a potom breaknuti Kerber za 5-5. Dobila je potom još jedan svoj servis-gem, no do breaka u idućem i poravnanja u setovima nije mogla. Set je otišao u tie-break, u kojem je Njemica slavila s 8-6.

Obje su tenisačice u Linzu lovile svoj prvi naslov ove sezone, a Kerber je u konačnici stigla do svog trećeg u karijeri. Ivanović je pak ostala na 11.

WTA Linz, finale:

Kerber (1) – Ivanović (3) 6-4, 7-6(6)