Tenis
0

WTA Indian Wells: Šarapova i Wozniacki za naslov

Totalsport
Marija Šarapova (Foto: AFP)
Marija Šarapova (Foto: AFP)
U finalu WTA turnira u Indian Wellsu igrat će Dankinja Caroline Wozniacki i Ruskinja Marija Šarapova. Obje će tražiti svoj drugi naslov na turniru, budući je Wozniacki ovdje slavila 2011., a Šarapova 2006. godine.

U polufinalu je Šarapova savladala sunarodnjakinju Mariju Kirilenko 6-4, 6-3, dok je Wozniacki nakon maratonske bitke bila bolja od Njemice Angelique Kerber 2-6, 6-4, 7-5.

U meču u kojem je bilo čak 14 breakova Wozniacki je u trećem setu vodila 4-1 i 5-3, ali se Njemica uspjela vratiti, da bi na kraju pokleknula ponovo u 12. gemu poslavši u mrežu jedan forhend.

Za Wozniacki je ovo treće finale Indian Wellsa u posljednje četiri godine, a za naslov će se boriti protiv igračice od koje je izgubila 4 od 6 dosadašnjih međusobnih duela, uključujući i dva posljednja. No, posljednji put je Dankinja protiv Šarapove slavila upravo u Indian Wellsu , u polufinalu turnira 2011. godine sa glatkih 6-1, 6-2.

"Caroline je uvijek teška protivnica. Ona je borac i tjera vas da radite naporno i uvijek zaradite poen. Zaista je dobra igračica", komentirala je Šarapova uoči finalnog meča.

WTA Indian Wells, polufinale:

Wozniacki (8) - Kerber (4) 2-6, 6-4, 7-5 Šarapova (2) - Kirilenko (13) 6-4, 6-3