Tenis
0

WTA Eastbourne: Hampton izbacila Wozniacki za finale

Totalsport
Jamie Hampton (Foto: AFP)
Jamie Hampton (Foto: AFP)
U finalu WTA turnira koji se igra na travnatoj podlozi u Eastbourneu, uz nagradni fond od 690.000 dolara, igrat će Amerikanka Jamie Hampton i Ruskinja Jelena Vesnina.

Hampton se u polufinalu pobrinula za senzaciju: sa 6-7(8), 7-5, 6-3 svladala je nekadašnju prvu teniserku svijeta Caroline Wozniacki. Dankinja je 2009. osvojila ovaj turnir, ali za pokušaj ponavljanja takvog uspjeha će morati pričekati neku drugu godinu.

Hampton je u glavni dio turnira ušla kroz kvalifikacije, a već u 1. kolu je izbacila prvu nositeljicu, Poljakinju Agnieszku Radwansku. Nije se, međutim, zaustavila samo na jednoj senzaciji i sada je još samo jedan korak dijeli do prvog naslova u karijeri. Jedini put dosad u finalu je igrala prije dvije godine u Quebec Cityju.

Suparnica u završnom meču u Eastbourneu bit će joj 36. igračica svijeta Jelena Vesnina koja je u petak deklasirala Belgijanku Yanine Wickmayer sa 6-2, 6-0. Vesnina je samo jednom u karijeri bila pobjednica na WTA Touru, ove godine u Hobartu, a prije toga je igrala u šest finala.

WTA Eastbourne, polufinale:

Hampton - Wozniacki (5) 6-7(8), 7-5, 6-3 Vesnina - Wickmayer 6-2, 6-0

Vezani članci