Tenis
0

Wta Cincinnati: Safina zaustavila Clijsters

Totalsport
Foto: AFP/Getty Images
Foto: AFP/Getty Images
Povratnički niz pobjeda belgijske teniserke Kim Clijsters zaustavljen je u četvrtfinalu WTA turnira u Cincinnatiju (tvrda podloga). Bolja je bila prva teniserka svijeta Dinara Safina sa 6-2, 7-5.

Clijsters je dvije i pol godine izbivala s teniskih terena, a dva miliona dolara vrijedan turnir u Cincinnatiju otvorila je velikim pobjedama protiv Marion Bartoli, Patty Schnyder i Svjetlane Kuznjecove. No, protiv Safine ipak nije išlo iako se ni u tom meču nije osramotila.

Ruskinja je lako dobila prvi set u kojem je imala tri iskorištene prilike za break uz visokih 77 posto osvojenih poena nakon prvog servisa. No, u drugom se setu priča promijenila, Belgijanka je bolje otvorila taj dio igre i prva došla do prednosti breaka, ali nije je znala zadržati. Safina se vratila u igru i kod 5-4 prvi put servirala za meč. Tada nije uspjela, ali drugu šansu nije ispustila. Ukupno je u tom setu iskoristila četiri break-lopte, jednu više od Clijsters.

U polufinalu će ruska teniserka igrati protiv bolje iz dvoboja Flavije Pennette i Daniele Hantuchove. U drugom završenom polufinalnom ogledu Jelena Dementijeva se lagano “obračunala” s Caroline Wozniacki, prepustila joj je tek tri gema.

WTA Cincinnati, četvrtfinale:

Safina (1) – Clijsters 6-2, 7-5

Demantijeva (4) – Wozniacki (8) 6-2, 6-1

Pennetta (14) – Hantuchova (kasnije)

Janković (5) - Bammer (kasnije)