Turnir u Dohi
0

Wozniacki odšepala u pobjedu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Uz suze, bolove i grč Caroline Wozniacki izborila je drugu pobjedu u Bijeloj skupini i došla na prag polufinala Sony Ericsson Championshipsa, turnira osam najboljih teniserki koji se održava u Dohi.

Nakon što je u gotovo tri sata dugom meču bila bolja od Viktorije Azarenke (1-6, 6-4, 7-5 u prvom kolu), Dankinja je odigrala još jedan maratonski meč u kojem je svladala Vjeru Zvonarjevu, igračicu koja je kao zamjena za Dinaru Safinu došla u Dohu.

Prava drama odvijala se u završnici meča kojeg je Dankinja riješila u svoju korist 6-0, 6-7(3), 6-4, a kojeg su obilježili grčevi i bol kod pobjednice meča. Sve je ukazivalo na to da će 19-godišnja debitantica na završnom turniru sezone lako okončati susret u kojem je imala 6-0 i 5-2 prednost, međutim, Zvonarjeva je boljom završnicom drugog seta izborila priliku za prvu pobjedu u Dohi.

Do nje ipak nije došla nakon što se Wozniacki dokazala spremnijom unatoč tomu što je u završnom servis-gemu pri 30-30 ostala ležati u bolima. Čestitke suparnici na mreži nakon dva sata i 49 minuta borbe jedva je šepajući obavila, nakon čega je uz pomoć otišla s terena okupanog vrućinom, vlagom, svojim ali i suzama majke koja nije niti pokušala sakriti strah za zdravlje svoje kćeri, koja je i kažnjena zbog "odugovlačenja" igre između poena. 

WTA Championship, 2. kolo:

Bijela skupina

Wozniacki - Zvonarjeva 6-0, 6-7(3), 6-4 Redoslijed: 1. Wozniacki 2-0, 2. Azarenka 1-1, 3. Janković 1-1, 4. Zvonarjeva 0-1 (Safina 0-1)