Uoči polufinala
0

Wozniacki: Na Li igra dobro, ali igram i ja

Totalsport
Caroline Wozniacki (Foto: AP)
Caroline Wozniacki (Foto: AP)
Dankinja Caroline Wozniacki i Kineskinja Na Li prve su polufinalistkinje Australian Opena, te će odmjeriti snage međusobno za plasman u velikom finalu.

Prošle godine su Li i Wozniacki odmjerile snage u osmini finala, a tada je Kineskinja slavila sa 6-4, 6-3. Ukupno je Kineskinja uspješnija u međusobnim ogledima i vodi s 3-2, a Wozniacki će pokušati izjednačiti taj omjer.

"Danas sam morala ubaciti u višu brzinu. U početku sam ulazila u neke udarce koji možda nisu bili najpametniji, a onda je Schiavone počela igrati agresivnije na važnijim poenima. Na kraju sam ipak uspjela shvatiti kako trebam igrati. Stajala sam bliže osnovnoj liniji i tjerala sam je da puno trči. To mi je na kraju donijelo dobar rezultat", komentirala je Wozniacki nakon četvrtfinalne pobjede nad Francescom Schiavone (3-6, 6-3, 6-3) u meču u kojem je zaostajala set i 3-1 u drugom.

Između setova Wozniacki je uzela dug medicinski time-out zbog povrede butnog mišića desne noge.

"Osjetila sam ga kod servisa. Prva bandaža bila je previše stegnuta. Primila sam neka sredstva protiv boli i to mi je pomoglo. Nakon 15-20 minuta više nisam ništa osjećala."

O nadolazećem meču protiv Li, koja je u četvrtfinalu savladala Njemicu Andreu Petkovic sa 6-2, 6-4, Wozniacki kaže: "Mislim da se Na Li puno popravila, ali mislim da sam se i ja popravila. Znam da može igrati jako dobar tenis, ali mogu i ja. Pitanje je samo ko će osvojiti važne poene u meču."