WTA Stuttgart
0

Wozniacki dalje, Stosur izbacila Zvonarjevu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U polufinalu WTA turnira u Stuttgartu, na zemljanoj podlozi, igrat će Dankinja Caroline Woznaicki i Poljakinja Agniezka Radwanska, te Njemica Julija Görges i Australka Samantha Stosur.

Prve teniserka svijeta Caroline Wozniacki, koja je ove godine već osvojila tri turnira, savladala je u četvrtfinalu domaću predstavnicu rodom iz Tuzle Andreju Petković 6-4, 6-1. Petkovic je povela s 4-1 u prvom setu i propustila četiri break-lopte za vodstvo 5-1. Nakon toga je do kraja meča osvojila još samo jedan gem.

Wozniacki je time upisala sedmu uzastopnu pobjedu na zemlji, jer je prethodno osvojila turnir u Charlestoneu. Wozniacki je zadnji poraz ove sezone pretrpjela baš od Petković, u 3. kolu WTA turnira u Miamiju na betonskoj podlozi, no, uzvratila je Njemici ovom prilikom.

Agnieszka Radwanska, sljedeća suparnica Wozniacki, savladala je teže od očekivanog Njemicu s pozivnicom za glavni turnir Kristinu Barrois 7-5, 6-3.

Jedina domaća igračica u polufinalu tako će biti Julija Görges, koja je bila bolja od sunarodnjakinje Sabine Lisicki 6-4, 6-4.

Samantha Stosur, lanjska finalistica Roland Garrosa koja je u Stuttgartu postavljena za 5. nositeljicu, zaustavila je u četvrtfinalu drugu nositeljicu, Ruskinju Vjeru Zvonarjevu 2-6, 6-3, 7-6(3).

 WTA Stuttgart, četvrtfinale:

Wozniacki (1) - Petković 6-4, 6-1 A. Radwanska - Barrois 7-5, 6-3 Görges - Lisicki 6-4, 6-4 Stosur (5) - Zvonarjeva (2) 2-6, 6-3, 7-6(3)