Tenis
0

Wimbledon: Sestre Williams u finalu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Amerikanka Venus Williams “pregazila” je Ruskinju Dinaru Safinu, broj 1 WTA liste, u polufinalnom dvoboju Wimbledona sa 6-1, 6-0 i tako za samo 51 minutu izborila svoj osmi nastup u finalu

Nakon prvog neizvjesnog polufinalnog meča u kojem je finale izborila Serene Williams nakon dva sata i 49 minuta protiv Ruskinje Jelene Dementijeve, rekordno dugog polufinalnog meča u historiji All England Cluba u ženskoj konkurenciji, Venus Williams nije imala nikakvih problema obračunati se sa Safinom i doći do treće pobjede u četvrtom međusobnom meču.

Venus Williams je dvostruka uzastopna pobjednica u Wimbledonu, te će u finalu tražiti svoju šestu titulu ukupno. Starija sestra Williams je do finala nanizala čak 34 uzastopna osvojena seta na wimbledonskoj travi, što je niz koji je započeo još u trećem kolu 2007. godine.

Safina se pokazala ponovo kao teniserka nedovoljno psihički spremna za najveća ostvarenja na Grand Slam turnirima, te u je meču protiv Williams djelovala potpuno inferiorno i izgubljeno na terenu.

Sudar sestara Williams u finalu bit će repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je slavila Venus 7-5, 6-4. Ukupno će sestre u finalu odigrati svoj 21. međusobni meč, a trenutno je svaka ostvarila po deset pobjeda.

Wimbledon, polufinale, teniserke:

V. Williams (3) – Safina (1) 6-1, 6-0

S. Williams (2) – Dementijeva (4) 6-7(4), 7-5, 8-6