Tenis
0

Wimbledon: Serena Williams prva finalistica

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Amerikanka Serena Williams plasirala se u svoj peti wimbledonski finale pobjedom nad Ruskinjom Jelenom Dementijevom 6-7(4), 7-5, 8-6.

Druga nositeljica turnira izborila je finale nakon dva sata i 49 minuta igre i sjajnog meča punog nevjerojatnih izmjena i atraktivnih poena.

U prvom je setu Serena imala kod vodstva 4-3 tri break lopte (0-40), ali ih je sve Dementijeva uspjela spasiti i kasnije doći do vodstva u tie breaku kojeg je dobila 7-4.

U drugom je setu Williams imala prednost 3-1, ali je Dementijeva preokrenula, došla do 4-3 uz dvije break lopte, ali ih nije iskoristila. Kod rezultata 5-5 američka je teniserka napravila break i to nakon što je Dementijeva tražila provjeru Oka sokolovog kod jedne sudačke odluke. Lopta je bila unutra, na samoj crti.

U trećem je setu Dementijeva kod vodstva 5-4 imala sjajnu priliku za pobjedu i jednu meč loptu (30-40) na protivničin servis, ali Williams je dobila poen i kasnije nije pružila Ruskinji novu priliku. Kod rezultata 6-6 Williams je oduzela servis Dementijevoj i došla do breaka, koji je sljedećim servis gemom i potvrdila i došla do šeste pobjede nad Dementijevom u devetom međusobnom meču.

Serena Williams će tako u finalu svoj treći naslov u All England Clubu tražiti protiv pobjednice dvoboja između svoje starije sestre Venus i Ruskinje Dinare Safine. Dementijeva je s druge strane plasmanom u polufinale izjednačila svoj najbolji rezultat iz prošle godine, ali joj ostaje gorak okus u ustima radi propuštene meč lopte.

Wimbledon, teniserke, polufinale:

S. Williams (2) – Dementijeva (4) 6-7(4), 7-5, 8-6