Tenis
0

Wimbledon predstavio novi pokretni krov

Totalsport
Došao je dan kada kiša u Wimbledonu neće predstavljati nepremostivu prepreku teniserima i teniserkama za odigravanje mečeva na ovom najpoznatijem svjetskom turniru.

Organizatori turnira u All England Clubu predstavili su novi pokretni krov na centralnom terenu, a cijeli su događaj pred 15.000 gledatelja uveličale teniske veličine Tim Henman i Kim Clijsters s jedne i Steffi Graf i Andre Agassi s druge strane.

Kada se u jednom trenutku pokrenuo mehanizam za zatvaranje krova, blicevi fotoaparata i aplauz gledatelja prolomio se centralnim terenom, a ekshibicijski meč parova bio je spreman za početak. Zanimljivo je što je upravo kada je susret parova između bračnog para Agassi-Graf i Henmana i Cijsters trebao početi, vani počela padati kiša.

Na kraju je dvoboj okončan pobjedom Clijsters i Henmana 7-6(6), a u kasnijim pojedinačnim susretima Agassi je pobijedio Henmana 6-4, a istim je rezultatom Clijsters pobijedila Graf.

  • Mislim da su uvjeti i ozvučenje sjajni. Vjerujem da će pod ovim krovom susreti dobiti jednu drugu dimenziju – rekao je Agassi, koji je svoj prvi od ukupno osam Grand Slam naslova osvojio upravo u Wimbledonu 1992. godine pobjedom nad Goranom Ivaniševićem.