Tenis
0

Wimbledon postaje najbogatiji teniski turnir

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Najveći teniski turnir na svijetu Wimbledon koji se svakog ljeta igra na travi u Londonu biće ujedno i najbogatiji Grand Slam turnir na svijetu, čiji će pobjednici kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji zaraditi po ni manje ni više nego milion eura.

Jedini turnir Grand Slam serije na travi pripremit će ukupni nagradni fond od 16,6 miliona eura, što čini iznosi 8,7% više nego prošle godine, izjavili su organizatori turnira u utorak.

Povećanje nagradnog fonda odrazilo se odredbom da se i ženama i muškarcima dodijele iste novčane nagrade. Biće to prvi put u historiji da će učesnici Wimbledona oba spola dobiti iste novčane nagrade još od 1968. godine otkada Wimbledon i nagrađuje svoje pobjednike.

"Nijedan teniski turnir nije nikada pripremio ovakve novčane nagrade kao Wimbledon 2007. godine", izjavio je predsjednik All England Cluba Tim Phillips.

Prošle godine, wimbledonski pobjednik Roger Federer dobio je 862 hilljade eura, dok je u ženskoj konkurenciji pobjednica Amelie Mauresmo dobila oko 817 hiljada eura.

Ovogodišnji Wimbledon počinje 25. juna, a traje do 8. jula.