Tenis
0

Wimbledon: Petra Kvitova u finalu

Totalsport
Petra Kvitova (Foto: EPA)
Petra Kvitova (Foto: EPA)
Čehinja Petra Kvitova, pobjednica Wimbledona 2011. godine, izborila je priliku ponoviti taj uspjeh, nakon što je u prvom polufinalu najvećeg svjetskog turnira pobijedila sunarodnjakinju Lucie Šafarovu 7-6(6), 6-1 nakon jednog sata i 20 minuta igre.

"Mentalno je ovo bio jako težak meč, jer mi je Lucie dobra prijateljica. Znala sam da će igrati svoj najbolji tenis. Tako je i bilo. Jako sam sretna zbog pobjede. Znam kakav je osjećaj ovdje podignuti trofej i učinit ću sve da osvojim svoj drugi naslov u Wimbledonu", rekla je 24-godišnja Kvitova, šesta igračica svijeta, nakon što je tri godine stariju sunarodnjakinju pobijedila šesti put zaredom.

Kvitova je bolje otvorila dvoboj dvije ljevoruke igračice i povela s 2-0, ali je Lucie Šafarova, 23. igračica na WTA ljestvici, brzo vratila ravnotežu i osvojila tri gema zaredom.

Do tie-breaka su obje igračice držale svoj servis. Kvitova je bolje odigrala završnicu tie-breaka i osvojila prvi set, čime je, očito, prelomila i cijeli meč na svoju stranu.

U drugom setu je krenula s vodstvom 3-0, Šafarova je kod 1-3 propustila break-loptu za povratak i ubrzo je uslijedio kraj njenog puta. Plasman u polufinale Wimbledona je njen najbolji Grand Slam rezultat u karijeri.

Kvitova će u finalu igrati protiv bolje iz susreta Rumunke Simone Halep i Kanađanke Eugenie Bouchard.

Wimbledon, polufinale:

Kvitova (6) – Šafarova (23) 7-6(6), 6-1