Tenis
0

Wimbledon: Lučić ostala bez trećeg kola

Totalsport
Mirjana Lučić (Foto: Arhiv)
Mirjana Lučić (Foto: Arhiv)
Za nijansu više pokazala je slovačka teniserka Dominika Cibulkova, 24. nositeljica turnira, u dvoboju drugog kola Wimbledona protiv najbolje hrvatske igračice Mirjane Lučić.

Slavila je 22-godišnja Slovakinja 3-6, 6-3, 8-6 plasiravši se tako treći uzastopni put u treće kolo trećeg Grand Slam turnira u godini.

Hrvatska je teniserka bolje otvorila meč. Breaknula je Slovakinju u presudnom trenutku, osmom gemu prvog seta, odserviravši potom za 6-3.

Bolje je Lučić krenula i u nastavku te opet prva, i to u petom gemu, oduzela servis suparnici za 3-2 vodstvo. Na njenu žalost, Cibulkova je baš tada zaigrala dobro i vezala četiri gema za 6-3 pobjedu.

Veći dio odlučujućeg seta u prednosti je bila Cibulkova, koja je prvi 5-4 vodstvu servirala za meč. Breakom se 29-godišnja Hrvatica uspjela spasiti i potom povesti 6-5. Cibulkova je potom uspješno sačuvala servis za izjednačenje, zatim treći put u setu oduzela servis suparnici i potom odservirala za konačnu pobjedu.

Lučić je jako pala na servisu u trećem setu, tokom kojeg je odservirala samo tri asa a napravila sedam dvostrukih servis-grešaka. Kroz meč je servirala odlično skupivši 14 asova naspram jednog Slovakinje. Prikupila je 38 neprisiljenih grešaka, 17 više od Cibulkove.

Wimbledon, teniserke, 2. kolo:

Cibulkova (24) - Lučić 3-6, 6-3, 8-6 V. Willimas (23) – Date-Krumm 6-7(6), 6-3, 8-6 Martinez Sanchez - Niculescu 6-3, 6-0 Pironkova (32) - Martić 6-1, 6-4