Tenis
0

Vranić: Kvalitetniji smo od reprezentacije Turske

FENA
Daver Vranić (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Daver Vranić (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Cijenimo reprezentaciju Turske, ali mislim da u ovom trenutku imamo kvalitetniji tim što pokazuje i trenutni renking naših igrača, izjavio je selektor teniske reprezentacije BiH Daver Vranić na pres-konferenciji uoči susreta prvog kola II grupe Evro-afričke zone Davis Cupa u Ankari.

"Tri naša igrača pobijedila su na posljednjim Futures turnirima u Turskoj i zaista imamo razloga za optimizam. Meč će biti jako interesantan", kazao je Vranić.

Reprezentativac BiH Aldin Šetkić kazao je da su članovi bh. tima zadovoljni uvjetima u Teniskom klubu Ankara i da im podloga na kojoj će se igrati odgovara.

Damir Džumhur je dodao da od bh. reprezentacija očekuje da ove godine napravi iskorak i plasira se u I grupu, nakon što je prethodne dvije godine zaustavljena u završnim mečevima.

Reprezentacija će, inače, do četvrtka dva puta trenirati u dvorani u kojoj se igra meč.

U Ankaru će danas doputovati i Tomislav Brkić, koji je kasnio zbog vremenskih neprilika u BiH, čime će ekipa biti kompletirana.

Susret Turska - BiH na rasporedu je od 10. do 12. februara.

Prvi meč na rasporedu je u petak u 11 sati, a tokom dana bit će odigran i drugi singl meč. U subotu u 13 sati na rasporedu je dubl, a u nedjelju još dva singl meča.

Žrijeb za prvi dan bit će obavljen u četvrtak u 12 sati.

U slučaju pobjede nad Turskom, reprezentacija BiH će u drugom kolu u aprilu igrati u gostima s pobjednikom meča Bjelorusija - Moldavija.